Krisefeen

En krise innebærer en brå endring til en vanskelig situasjon

Ordet krise skal beskrive en graverende situasjon, men det mistet litt betydningen når det blir misbrukt for ådramatisere hendelser som; smørkrise, hårkrise og snøkrise.

Jeg hadde aldri satt min fot inne på et sykehus før. Jeg hadde derimot bodd mye på hotell. 1. Hjerneslag kom så brått på at jeg hadde ikke rukket å bestille rom, kanskje derfor jeg ble korridor pasient første natten.  Den følelsen kan være så overveldene at vi hår automatisk inn i fornektelse. 

Bråvåknet

Jeg er et typisk B- menneske, trivdes godt i komfortsonen. Jeg trodde aldri det kunne skje meg noe. Jeg var langt inne i drømmeverden den gangen vekkeklokken ringte, måtte trykke på slumre flere ganger, uten at det forandret det faktum at noe var forandret. Hadde det bare nyttet å fornekte realitetene, men freden var brutt og min behagelige tilværelse var nå gått over i en personlig krise. Slumringen gjorde vondt verre. Fornektelse og krangling med frk. Ur som morgengretten var et tapsprosjekt, humøret bare dalte inntil jeg innså at slaget var tapt. Jeg måtte bare akseptere de faktiske forhold og rive den varme dynen til side og motvillig starte dagen. Det er værst til man står i det. Når vi får akseptert at dagen er startet, får plantet føttene i bakken og tatt seg en dusj kan dagen begynne, selv om dagens innhold i seg selv er av en lite fristene natur, det er her verdiskapingen skjer, utenfor komfortsonen. Jeg finner jeg det nyttig å fokusere på hvilket  økt utbytte jeg får av slitet jeg invisterer. Dette er ofte en tidkrevende prosess, men kan belønnes med retur av komfortsonen når jeg kan på ny krype inn under dynen. Fornektelse er en destruerende adferd, det nytter ikke å fikse et problem som ikke eksisterer, å benekte det forlenger bare torturen av å ha det hengende over seg. Det er først når problemet er akseptert at vi kan finne mulige løsninger for å endre situasjonen til noe bedre, komme ut av krisen. 

Livet snudd på hodet

Jeg har fått mitt liv snudd på hodet 2 ganger etter traumatiske hjerneslag. Begge gangene har jeg har tatt kontroll over eget liv igjen. Jeg har en vilje og drivkraft som har fått meg til å bestige et av verdens syv høyeste fjell, Aconcagua, 6962 moh.

Krise

En Krise innebærer en brå endring til en vanskelig situasjon og gjerne et tap av noe viktig   Tro meg når jeg sier at det er en fordel å være litt forberedt. Ønsker å sitere Waren Buffet: «kjedet av vaner er for lett inntil det blir for tungt å endre»

Overbeskyttende

Vi har helt siden våre første leveår blitt skjermet fra farer, det er fint og flott så lenge vi bor innenfor de trygge rammene i barndomshjemmet, men vi får en tøff overgang den dagen vi skal ut å stå på egne ben om vi ikke er forberedt. Verden der ute er ikke alltid like trygg og snill, uflaks eller mulighet?Jeg er av den formening at vi kan utsettes for litt motgang i trygge omgivelser for å være bedre rustet om noe uventet skulle inntreffe, vi har jo brannøvelser, så hvorfor ikke ha en krise beredsslspsplan.

Det er ikke det andre ser som definerer deg som person

Ikke la andre definere hvem du skal være! 

Det er summen av alt du sier og gjør som definerer deg som person og ikke det du ønsker at andre  skal oppfatte deg som. Det blir bare et stort selvbedrag. Jeg hadde fått skader av litt kosmetisk natur(umulig å dekke over), så klarte ikke å opprettholde illusjonen om den barske Rune, for å opprettholde det, måtte jeg bedrive selvbedrag, så hvorfor pynte på sannheten istede for å konstruere en ny ved å bevise alle feil.  

Krisefeen

Krisefeen har vært min guide gjennom vanskelige tider, mitt Legoland. Ikke en magisk skapning som på mirakuløst har fikset alle mine problemer, men jeg har stolt på min egen kunnskap og erfaring til å lede meg trygt i havn. Uflaks eller mulighet? Har benyttet meg av en kreativ timeout.

Det gode liv er ingen selvfølge

Vi har ingen garantier i livet.Jeg har fått erfart viktigheten av å bygge et immunforsvar mot uforutsette hendelser, bygge tilstrekkelig stamina. Å ikke leve et alt for beskyttet liv, kan gjøre møtet med virkeligheten tøft om noe skulle skje. 

Omstilling

De siste 9 årene, eller over 20% av mitt liv har jeg omstilt meg etter at rammebetingelsene har endret seg.

Jeg vil påstå at å oppleve en krise er bra og noen ganger positivt. Da innser vi behovet for å iverksette tiltak. Da jeg nådde bunnen, bokstavelig talt, måtte jeg selv ta grep for å bedre situasjonen. På denne måten trur jeg vi kan oppleve en reinkarnasjon og oppleve økt innovasjon og komme styrket ut av krisen. Dette innebærer mye selvdisiplin fra den enkelte og en betydelig selvinnsats. Løsningen kommer ikke dalende ned fra himmelen. Det kommer til å bli vanskelig, men det er ikke synonymt med umulig, det bare krever litt mer. Prøv å klipp negler på høyre hånd med høyre uten å benytte venstre. Det er vanskelig, men langt fra umulig, krever bare litt mer vilje. Jeg har selv gjort det flere ganger fordi jeg ikke ønsker å bry andre og er lam i venstre. Resultatet blir greit nok, foretrekker å få hjelp, men gir god mestringsfølelse å klare dette selv. Det umulige, er mulig! Bare krever litt mer. Her ønsker jeg å dra frem et eksempel;-Da Steve Jobs, grunnleggeren av Apple, fikk sparken fra sitt eget firma, han grunnla, befant han seg i villrede en periode. Denne perioden grunnla han to nye selskaper; Pixar og NEXT som ironisk nok blir oppkjøpt av nettopp Apple. I denne perioden møtte han og giftet seg med sin nåværende kone. 

Inspirasjon

Jeg er ikke på jakt etter sympati, ønsker heller å inspirere andre. 

Comments are closed.