Er ikke livet bra fantastisk?

Foto: Privat – Opplevelser verdt å erfare

Har vi blitt så opptatt av å vise andre hvor bra vi har det at vi glemmer å være tilstede å nyte øyeblikket selv?

Sutring kontra livsnyting

Jeg lurer på om vi har blitt litt for fokusert på alt vi kan klage over og dermed glemmer å nyte livet. 

Jeg tok meg nettopp en tur rundt i byen avkoblet og fri. Jeg bare nøt å være til; stillheten, lyset, og fylle lungene med frisk luft etter å ha stagnert inne litt for lenge. Jeg glemte meg helt bort og kunne ikke finne noe å klage på. Er ikke det fantastisk; å oppdage at livet egentlig er ganske bra? Jeg ser på det som at jeg bestemmer selv om jeg ønsker å fokusere på det som drar meg ned, eller det som løfter meg opp. 

Jeg tenker at hvis vi hele tiden bare fokuserer bare på å fremheve det vi kan klage på, blir vi helt blinde for det gode vi har rundt oss. Jeg ønsker å slå et slag for å nyte livet en gang i blant også. 

Ufiltrert og ekte

Jeg har valgt å leve mitt liv slik at jeg bevisst ikke går og leter etter ting i hverdagen som reduserer livsgleden min, men i stedet fokuserer på å være tilstede i livet, slik at jeg får oppleve alt som gir meg glede. Jeg har valgt å erkjenne at livet ikke er perfekt. Jeg har valgt å leve ufiltrert og ekte. Blir ikke livet litt påtatt, dersom jeg skal etterstrebe å finne glede i andres idealer? Derfor søker jeg livsglede i egne livsverdier.

Fjernkontroll

Det blir for dumt, hvis jeg må opptre som en marionette. Der andre har fjernkontrollen og jeg blir hverdagsunderholdning for de som sitter med tommelen på kontrollen. Det vil også gå på bekostning av mine livsverdier. Det kan da umulig styrke min livsglede?

Gode minner

Jeg er en person som samler på gode minner. Derfor oppsøker jeg situasjoner som gir meg glede. Jeg sitter ved roret i eget liv og min livsglede er et produkt av mine valg gjennom et langt liv.

Følelser

Opplevelsen av at livet er fantastisk er en følelse. Husker du R-tallet? Følelser er svært smittsomme, mer enn covid. Bare prøv en gang å rope HJELP i ren desperasjon mens du stormer mot døra på et sted med masse folk. Da er jeg sikker på at frykten og panikken sprer seg raskt. Da vil heller jeg sende et smil ut i verden og spre litt glede. 

Comments are closed.